vaccination, detta aber

Vaccinerad för ett år framöver. Detta med vaccination är det värsta jag vet, så irriterande att man måste göra det exakt inom ett år, går det ett år och EN dag då är det bara att göra om hela grundvaccinet igen. Nåja, jag hann med detta år igen, hade till tisdag på mig men jobbar lite dumt så det var perfekt att få det bortgjort idag.

Snellhästen är så tacksam att få besök av veterinären. Inte mycket väsen där inte. Han stod lugnt i sin box och tuggade, två sprutor och inte ens ett ögonlock lyftes lite. Stolt som en tupp över min fina!

Härom kvällen var vi ut på heden en tur. På väg tillbaka tänkte jag vara smart men genvägen blev en senväg ty inte visste jag var vi var! Mörkret var på ingång och dessutom är det väldigt mycket skog som blivit avverkad vilket inte gjorde saken lättare. Jag känner knappt igen mig i min skog längre. Nåväl så galopperade vi på framåt och rätt vad det var så tornade järnvägsspåret upp. Haha jag trodde vi var påväg åt exakt motsatt håll men det var skönt att ha koll på läget igen!!Bjuder på en skön gäspning som avslutning!

/T

det går bra nu

Fått lite ny inspiration av att se Ida tömköra killen. Sen så har det även gått helt underbart bra i ridningen ett längre tag så lyckan är verkligen gjord. Speciellt en dag körde vi ett hårt dressyrpass och han var så underbart fin så jag ville inte sluta. Mjuk och följsam, fin takt i traven och trampade under sig utan krus.
Senaste uteritten på heden var även den positiv. Trots lite dålig kondis och klent med ryggmuskler så jobbade han hur bra som helst.Träningsupplägget just nu är galopparbete och kondition ute i skogen och skritt/trav jobb på ridbanan. Endast lata dagar kan jag ta lite galopp även på plan bara för att sparka igång maskinen men inte annars. Lydnaden är prio ett, nu ska han aldrig förekomma mig och bestämma varken gångart eller fart. Så är det!/T

RSS 2.0