tävlingImorgon blir det dressyrtävling på Grans! Heja Sarah och Charmeur!!!/T

traktoräggen

Känner att jag börjar vara lite av en expert på rundbalar just nu! Skämt å sido men från början var det inte planerat att jag skulle fodra med rundbal då jag inte visste hur jag skulle kunna hantera dom vita kolosserna. Efter olika omständigheter så blev det ändå så och det har gått alldeles utmärkt. Med litehjälp från sambo och andra starka människor så har tre bollar rullats upp på höskullen och två har hamnat i hagen.
Måste erkänna att det känns grymt skönt att slippa lunchfodra, slippa oroa mig för om han har tillräckligt med mat om det är kallt ute osv.

Den senaste balen jag hämtade föll tyvärr inte monsieur i smaken, han har grisat runt i boxen som aldrig förr. Tur för mig var att Sorro och Karaat gillar mitt hö så jag har helt sonika bytt rundbal med dom! Smart smart!

tur att Daniel köpte ett släp i somras :)

 

För övrigt känns det grymt kul och spännande framöver. Min skötare ska tävla i lagdressyren för GRKS, Grans. gransserien, dressyr LB:1 och hoppning. Hoppas verkligen att nån tävling är då jag är ledig och kan heja på dom. Rolig vår och sommar alltså!

 

mums mums

 

/T


tandläkarbesök

Lilla fin har fått besök av tandläkaren. Han såg fin ut i munnen, några hakar att filas ner men det var inget som gav några besvär ännu. Och åldern har börjat visa sig i form av karies i de allra äldsta tänderna, hon sa att det går att laga men är inget hon rekommenderar eftersom lagningarna ofta lossnar och är väldigt dyra. Fluorlack fick det bli! Sen kom vi till orosmomentet lanskada, vid kollen förra året hade Charmeur ett fult öppet sår på vänster lan. Jag köpte då ett bett som passar perfekt och som ger minimalt med lantryck. Redan första provturen märktes en enorm skillnad men jag har ändå varit väldigt nervös för hur det såg ut där under.
Helt fantastiskt, det var helt läkt och syntes bara lite spår i form av färgskiftning i slemhinnan. Wohoo!


Vi pratade om heta hästar och det visar sig att en av tandläkarens hästar är väldigt lik Charmeur vid uteritter. Het som tusan, svårstoppad och väldigt stark. Hon hade ett bett hemma som jag ska få prova och köpa om det passar, tyvärr passar det inte till hennes häst men hon hade sparat det för att det är ett sånt fantastiskt bett. Hihi hoppas det passar. Då ska det få bli uterittsbett och hoppbett!

Annars så har kylan verkligen greppat tag om norrbotten. Senaste veckan har kvicksilvret legat på -30 och kallare. Blida igår med -20 och mycket snö men inatt blev det kallt igen. Själv måste jag ut och hämta in ved så inte vattnet fryser :) So long..

/T

RSS 2.0