till jul kanske?

Satt och kollade efter sadelgjordar. Den jag har med magplatta är för kort och förlängningsstropparna hamnar så dom skaver mot benet. Istället för att hitta en gjord till ett passande pris så hittar jag hur mycket snygga schabrak som helst.
 
alla schabraken (9 färger) finns på HorsemeUp.se och kostar 279:-
 
/T

helrenovering

Igår kom det efterlängtade paketet och den var så himla fin sadeln! Jag tror att den är bra i längd men är lite osäker, ska jämföra bomvidden med wintecen också. Imorgon blir det operation jämföra sadlar helt klart.
Gårdagen var grooming dag för Charmeur, först så blev han helklippt. Så snäll han är liten! Står stilla och snällt fastän det är läskigt med klippmaskinen. Sen på det blev det nya skor med brodd och sulor. Härligt!! Äntligen kan vi galoppera även om det fryser på.
 
 
 
 
Gårdagens händelser i tur och ordning, klippning, sadelprovning, skoning
 
/T

vill så mycket

Det blir hoppträning för killen imorgon men tyvärr blir det nog så att jag inte följer och kollar. Det är rätt mycket som händer imorgon, katten ska kastreras, budgetmöte med Handels repskap och ett besök på Hööks ska klämmas in först. Sen hem och ta in kusarna. Någonstans efter det bör jag umgås med min sambo också haha. Fast det är ju lite lockande att det är 40% utförsäljning på Hällans häst och fritid.
Världsproblem eller?
 
Sadeln är påväg till Piteå i ett paket i detta nu. Längtar och hoppas att den blir bra. Vill gärna få sålt den andra bara, Wintec sadeln, så om ni vet någon som behöver en billig och BRA hoppsadel så hör av er. Den är grymt skön att rida i och ger superbra stöd men tyärr är bommen för lång för Charmeurs korta rygg :(
 
/T

hoppsadel

Ska testa denna fina Morris & Nolan sadel på Charmeur. Inriden, perfekt sliten men i bra skick. M&N sadlarna är ju dessutom helt gudomliga att rida i så jag hoppas att den kan passa på prinsen. Kom till Piteå fortast möjligt nu!! Helst igår så jag får testa.
 
 
Det var det. Idag har TK min pålle och jag hoppas att det går att göra nåt men tveksamt. Det har frusit på igen. Räknade ut hur länge rundbalen ska räcka, 23dagar. Dra då ifrån några dagar för svinn och extra tussar. 20 dagar?
 
/T

äntligen

Hur underbart är det inte att ha fel?? Idag var det äntligen underlag för att kunna rida igen så jag tog ett dressyrpass på ridplan. Trodde att det skulle gå helt åt h-vete med bara bråk och mycket räknande till tio. Haha inte då, min prins var kung igen! La upp en bra strategi tror jag och jobbade i skritt överdrivet länge för att verkligen få honom mellan hjälperna och det gav resultat.
Första travstegen så blev det inte alls nån rusning utan han följde mig, var lätt i handen och heeelt underbar!! Synd bara att det var så blött på plan. När bakben och rygg började jobba bra ja då halkade han runt på varje steg. Tappade fästet konstant så jag nöjde mig och återgick till skritten. Att nu detta var en sån prestation beror såklart på att han innan idag inte ridits på tre dagar, eller fyra kanske? Jo, fyra dagar för hoppningen i onsdags var senast.
 
Tänker som så att konditionen är det inget fel på och även om han tappar lite så är den lättare att få tillbaka, tar en vecka så är han på topp. Musklerna är det värre med så nu kör jag stenhårt med styrka. Me so happy!
 
 
/T

önskelista inför jul

Härligt, nu är det mindre än en vecka tills min prins får vinterskor, brodd och sulor. Då ska det väl ändå gå att rida ordentligt igen. Om det då bara kommer snö också så marken blir lite mindre stenhård så är allt toppen. Nästan allt. Problem kvarstår ju. Letar som en galning efter sadel och transport. Fast jag har inga pengar till nåt av det egentligen, hmmm hur ska det gå till då hade hon tänkt?
 
Hoppsadeln är ju till salu så får jag bara den såld så är det en början till en annan sadel. Transportförsäljningspengarna gick till en bil tyvärr och mercapengarna gick också till den andra bilen så vad faaan. Nu står jag utan transport, utan hoppsadel men med en bil men utan pengar. Blir snurrig av detta, suck suck.
 
Imorgon står det höhämtning på schemat. Nu är det dags för rundbal och jag tror att killen kommer bli väldigt glad över det! Sen återstår bara att se hur länge en bal räcker, en månad?? Tror jag knappast med tanke på mitt matglada monster som inte blir tjock och därmed inte ska matransoneras heller.
 
Snälla tomten: Jag önskar mig hästrelaterade klappar detta år. Hästtransport (boogie) en hoppsadel som passar Charmeur, ett ridhus (alternativt transport+ridhuskort!). Inte mycket begärt va? Snälla för jag har varit så himla supersnäll detta år.
 
/T

TK och Charmeur 7/11-12

Rädd om bakbenen minsann :)


täckestävling

Är med i en tävling hos showjumper.se
 
 
Charmeur har ett sånt stormcheeta combo sen tidigare men eftersom han och Elmer gillar varann så mycket så är det en stor reva i det. Mot broddar står inget täcke mot tyvärr. Annars är det det överlägset bästa täcket jag haft. Å vad jag vill vinna det här. Det skulle passa min plånbok alldeles förträffligt!
 
/T

dålig hästmamma

Igår var en sån dag då samvetet verkligen jobbade hårt. Trött så in i graven och jag orkade inte rida, trots att det regnade och underlaget äntligen tillåter ridning även på obroddad kuse. Det gjorde ont i hjärtat att inte he mig ut i mörkret och åtminsone skritta runt kvarteret.
Verkar som att kroppen iaf sa ifrån för inatt sov jag 10 timmar(!). Rätt skönt ändå. Vad som är mindre kul är att det märks så fort när det inte går att träna ordentligt. Dom fina rumpmusklerna på Charmeur har minskat, även ryggen syns det på. Suck- varför måste muskler vara färskvara?
 
 
Fleecetäcket med hals, schabrak och transportskydd har anlänt. Det var då roligt!
 
/T

omhoppning

Igår var Charmeur en fin prins som hoppade kungligt på träningen! Full av energi men inte skogstokig, det är precis som det ska vara för att han ska prestera bra. Det var en bra tillbakaövning med studs, ett galoppsprång, räcke, två galoppsprång och avslut på en oxer. Klockrent. Jag blir så kär i han fingubben min.
 
Som avslutning blev det omhoppningssväng på oxern, det är ju där han verkligen får visa vad han går för. Imponerande vändbar och med på noterna. Och rädd om fötterna!
 
 
/T

galenpanna

Just nu är hästen fullkomligt galen av energi. Senaste veckans väder, regn i kombination med minusgrader, har gjort det rätt omöjligt att röra på honom överhuvudtaget. När vi då for till ridhuset så var han som tokig. Skulle tömköra först men eftersom andra hästar (läs Karaat<3 ) inte var så framåt och fick smackas på hela tiden så blev Charmeur studsig, händer ju aldrig att han är olydig. Han vet mycket väl att i tömmar eller longering så är det inte bus, alla fötter på jorden. Punkt.
 
No mercy, men han fååår inte göra så.
 
Hoppade upp och red för att ha lite bättre kontroll. Hehe det vart då knappt bättre. Tung i handen och stark. Vägrade slappna av och ta stöd. Skrittade mycket för att slippa dragkampen och sen när min ork och energi tagit slut fick TK sitta upp. Tyvärr är denna vecka höstlov så ridhuset var fullt av hästar som hoppade. Ingen höjdare för oss alltså. Nåja vädret blir väl bättre och vinterskorna kommer väl på så småningom!
 
Idag var Therese och prinsen iväg och hoppade, tror att det gick bra. På filmen såg det då bra ut iaf! Kul!
 
 
/T

RSS 2.0