sommarbete

Betessläpp i söndags. Finns det något bättre än att se en flock hästar uttrycka sin glädje över nyvunnen frihet? Man blir nästan tårögd av de små liven. Charmeur höll koll på sin flock, Elmer och Figaro. Övriga hästar fick minsann passa sig för att komma mellan. Känner mig så trygg med att inget farligt händer trots att jag har en häst som gärna är bossen. Han bestämmer på ett mycket behagligt sätt, inga läskiga sparkar utan mest ett kroppsspråk som är tydligt.Så nu bor alltså Charmeur på grönbete tillsammans med 7 andra valacker och lever livet! Ska strax dit och rida ut en sväng om han orkar efter alla galopprace.Dagen började med stallstäd på Svedjegården, det är inte ofta det är kul att städa men när man är tillsammans och har trevligt så går det rätt fort. Kändes lite sådär att ta med alla mina saker därifrån. Det blev så tydligt att jag inte ska flytta tillbaka dit efter sommaren. Hoppas verkligen jag kommer trivas i nya stallet. Och att Charmeur ska trivas! Namnskylten ligger nu i garaget och väntar på att spikas upp på nästa box...


/T


min egen hästgård

Min hästdröm verkar gå i uppfyllelse. På de flesta sätt har den ju redan det eftersom jag har privilegiet att äga den finaste vän man kan ha men steget efter det är förstås att ha hästen hemma på gården! Jag och min sambo har köpt ett gammalt hus med precis rätt förutsättningar för att förverkliga den drömmen. Det kommer att bli mycket slit innan det är klart så därför ska Charmeur få flytta till ett stall som ligger lite närmare mitt nya hem.
Vi flyttar över till "rätt" sida om havsbadsvägen mot slutet av juni. Norra Pitholm - det är rätt i hjärtat!

Lite vemodigt känns det att ta ifrån Charmeur sin bästa vän Elmer men ibland måste man ta knepiga beslut. I framtiden kommer de två garanterat att få möjlighet att leka tillsammans igen.

/T

RSS 2.0