träning i Skelet igen

Längtar till helgen då det blir körning i Skellefteå igen! Ska köra två pass denna gång, ett lördag och ett söndag. Lyckades få med Ida också, eller hon skulle med hursomhelst men hon tar även med Elmer. Hur kul blir inte det? Det blir övernattning och girltalk, lovely.

LÄÄÄNGTARRR!!!!

 

/T


tidsnöd

Känner att jag inte varit helt snäll med hästen i veckan. Helt sjukt späckat schema och min skötare har haft praktik. Därför får hon ta Charmeur i helgen, då jag annars har tid :) Red i måndags och sen har stackarn vilat i tre dagar. Dock så har han haft mycket roligt i hagen tillsammans med Elmer, de två har busat sig svettiga minsann så det går väl ingen nöd på kusen ändå. Även om det inte känns bra i hjärtat att inte ha tid.

Nästa vecka går det bättre att kombinera jobb och häst. Då ska det också vara varmt väder så några härliga långturer känns mer än väl på sin plats!

I söndags när jag hade kvällsjouren så klippte jag till med saxen i långmanen. Oj oj så snett och vint det blev. Ett litet hack som måste växa ut. Lärdom av detta är att inte klippa manen när hästen står och äter hö från marken, hehe.  En effilersax får bli mitt nästa verktyg!Här är busfröna, raggiga av vinterpäls

/T

tävling?

Är lite i argen för tillfället. Fick ett paket från Hööks igår med bla tävlingskläder. Börjar seriöst fundera på att skita i det förbannade tävlandet, hade ju tänkt prova några LC klasser denna säsong, jag som aldrig tävlat någonsin. Nå i dressyr är ju dresscoden lagomt rolig. Ridstövlar eller shortchaps är ett krav. Irriterande för mig som har korta ben och enorma vader... Fick hem ett par som jag trodde skulle kunna funka tack vare resår vid dragkedjan. Jo tjena mittbena. Dom åker tillbaka... Fick knappt på dem och så var de ändå för långa.

Behåller ridbyxorna och dressyrgjorden.

Hoppas på underverk i tillfrisknandet. Söndag idag och jag har nu varit förkyld sen fredag förra veckan. Allt kroppsarbete är en plåga, dvs ridning är ingen höjdare men jag måste ändå. Skulle vilja känna den där orken som behövs för att Charmeur ska gå riktigt bra. Han blir så springig när jag bara sitter och åker med. Galopp är en trevligare gångart än trav vid sjukdom.

Nu åker jag och tar in hästarna i alla fall!!

/T

sjukt bra helg trots sjuk

Lektionen för Erika gick ändå rätt bra med tanke på min orkeslösa stackars kropp. Charmeur var jättefin och visade upp den bästa galoppen hittills. I båda varven!! Det syntes även förändring i min sits. Har ju varit till naprapat två gånger och fått behandling på min sneda kropp :/

Söndagen började tidigt med att klockan ringde klockan 07.00, trött som en bäver och med feber i kroppen... Blä, tog två alvedon och klädde på mig allt jag kunde hitta, hehe. Kl 8 hämtade jag Ida och for till stallet, fixade iordning Charmeur och lastade omkring 10 tiden kanske? Väl framme vid Skellefteå ridklubb så fick killen gå in och äta i sin box och vi kilade till cafeterian för att kolla på träningar och det viktigaste av allt, få lunch!!

Kvart över ett var det min tur att ha lektion för Susanne Ankermark. Ååååå vilken behaglig kvinna, precis i min smak. Sunt hästtänk och duktig på att förklara saker enkelt. Fick en helt annan förståelse för Charmeur och hur han är som häst, varför han gör som han gör i vissa lägen. Med det i bakhuvudet hoppas jag kunna hjälpa honom att bli säkrare och känna sig helt trygg med mig bakom tömmarna och inte bara på hästryggen.
Vi fick låna Katrines vagn eftersom den redan var på plats. Den har vi aldrig kört med tidigare och den skramlade nåt ofantligt. Kille var totalt stirrig och på tårna, huvudet i vädret och gick inte att styra alls från början.Så här såg det ut, ingen bärighet och på helspänn. Öronen letar efter mig, var ÄR du???

Först provade Susanne att köra honom för att känna lite vad han var för typ och sen fick jag ta över. Fick en helt annan känsla än tidigare. Har tex aldrig kört honom i en så låg och avslappnad form. Efteråt fick han bra betyg. Han är extremt känslig i munnen, behöver en stadig hand för att känna sig trygg men vill också göra rätt vilket är det viktigaste. Han har mycket nerv (fullblodet) men känner han bara att jag är med så accepterar han det mesta. Detta med munnen visste jag redan men har ändå inte förtått det fullt ut HUR viktigt det är.Avslappnad, jobbar inte helt med ryggen men betydligt bättre än föregående bild!!

Det var min helg det. Nöjd med den. Dock hade det nog kännts ännu bättre att vara frisk också men jag tar det nästa gång istället. Man kan inte få allt här i världen.

/T

äntligen hemma

Charmeurs bästis kom hem idag! Elmer som varit bortrest i två månader har äntligen återvänt, inkörd och färdig. Vi kom ganska sent till stallet så Elmer fick gå ut i hagen en stund och busa med Charmeur, sen togs de in för kvällen. Som min pojke har saknat sin vän. De galopperade runt och lekte, C tuggade på Elmers redan halvt avtuggade man.

Lycka!!


Imorgon har jag hästfritt då det är Sarah som tar hand om hjärtat. Kanske åker jag dit ändå, får se. Lördag har jag dressyrträning för Erica Viklund och på söndag smäller stora fyrverkeriet. Då lastar vi på och drar ner till Skellefteå och körtränar för Susanne Ankermark(!), wow, det är en möjlighet som heter duga!
Hoppas verkligen jag kan få ut mesta möjliga av den träningen.
Såhär ser det ut när en grimma tas sönder :)

Trött nu så alldeles strax är det natti,natti.

/T


en nystart kanske?

Det fick bli en ny blogg med bara hästskriverier. Här kan mitt hjärta få all plats han vill. Sen återstår det att se hur mycket jag kommer uppdatera här. Min första blogg, som fortfarande finns kvar, har varit lidande länge. Min entusiasm går i vågor och är nog i botten just nu vad gäller bloggskriveri. Men men, nu har då en ny hästblogg startat startat. Välkommen till den!!
RSS 2.0