morgonjour

Min träning med Charmeur går fortsatt dåligt. Rider nästan ingenting just nu vilket känns otroligt trist. Ännu så är det hunden som tar mycket energi och nu är jag dessutom inne på dag 16 av en grymt envis och jobbig förkylning. Helt slut i huvud och kropp. Blä.


Nu på morgonen har jag haft utsläpp av hästarna och det om nånting ger energi. Dock är jag så otroligt less på ouppfostrade hästar. Två av dem är rent förjävliga att leda. Idag fick jag först ett bett (nästan, såg att hon var på väg och hann stoppa henne) plus några stegringsförsök. Sen den andra försökte precis allt, springa sparka, bita, stegra. Det blev som ett träningspass för mig, så gud förbannad jag var ojoj.

Utan att slå mig för bröstet så kan jag stolt säga att jag tränar med Charmeur VARJE gång jag leder honom. Han får inte gå framför mig eller trängas eller på annat sätt uppföra sig dåligt. Det är noll tolerans på det. För det mesta funkar det att bara höja handen eller vifta med grimskaftet så fattar han men om inte så blir det förflyttningar i sidled och bakåt. En häst som vet sin plats är säker, en häst som stövlar på utan kontroll kan vara riktigt farlig om den blir rädd.


Nåväl, snart så ska dom förhoppningsvis kunna vara ute dygnet runt och då slipper jag bråka med bångstyriga hästar ett tag iaf.

/T

RSS 2.0