fail-bilder

Skänkeln spretar och foten är nästan genom stigbygeln.

Så låga händer att det ser ut som att jag håller balansen mot manken haha

Återigen fotens placering i stigbygeln. Uppdraget innerben, bättre händer än förra bilden dock

Grand-winner: finn ett rätt :))

 

Varsågoda, jag bjuder på detta!!

 

/T


erika-träning

Hemska tider vad skavsåret i knävecket (insidan) var värre än jag trodde. Lät bli att rida igår för att inte förvärra skadan men det vette tusan om det hjälpte. Det är stort som en enkrona och blöder. Gegget hade gått genom plåstret och tidigare idag när jag skulle byta "bandage" så sved det så in i h-e %#&/(

Nå idag var det ju efterlängtad och välbehövlig ridlektion för Erika så för att verkligen kunna utnyttja den till max så for jag först ut på heden 1,5 timma. Mycket galopp och svettig häst! Superfin var han dessutom och det kändes verkligen som att lektionen skulle gå toppen. In i boxen och vila 30 minuter och sen upp igen en halvtimma innan lektionen skulle börja. Alltså blev det 2,5 timma i sadeln idag igen!!
Efter allt detta fick Charmeur gå ut i hagen medans jag mockade och donade. Minsann tro inte att hästen var slutkörd inte, nej han hade fullt sjå med att rulla och bocka runt. Helt sinnessjukt vilket energiknippe han är. Suck. Nu längtar jag till betesperioden så han lugnar sig lite.


Lektionen gick bra, trots att Charmeur var hur hetsig som helst på plan. Han gick ju inte bäst i världen men jag fick bra coaching på hur jag ska sitta, hålla händerna och skänklarna. Killen var inte sugen på att jobba och surnade ihop vilket allt som oftast resulterar i obalanserad trav, totaldiss mot att ta stöd på ytter och allmänt besvärligt humör. Det blev en hel del voltarbete och volten minskade och minskade och minskade och minskade. Bra att få feedback på ridningen och få bekräftat att det som gäller är helt enkelt att vara envisare, vill han stå och snurra på stället så får han det. För så fort han slappnar av så åker bogen ut och volten blir större.

Bäst idag var definitivt galoppen. Båda två! Fick till fina galopper i båda varven och det var då jäkligt skönt att få beröm för dom!!
Nu är jag trött så trött...

/T

galopp på sandvägar

För andra gången på kort tid har jag lyckats få skavsår i knävecket. Var ute och red i 2,5 timma igår med korvade ridbyxor, det blödde i knävecket så jag fattar varför det gjorde så ont. Crap när jag har ridlektion imorgon och allt.. Bara att bita ihop!
Annars var jag grymt nöjd med Charmeur, han var väldigt pigg men lätt att jobba med. Det är det bästa när energin är på topp OCH den går att tygla, han är så grymme fin att rida då! Härligt på heden med sandstigar som aldrig tar slut, det var länge sen jag fick njuta av en så lång härlig galopp som igår. Obeskrivbart!

Idag smärtar det i hela kroppen. Innan ridturen slet jag med att mocka skit i hagen och när vi kom tillbaka från skogen väntade två feta rundbalar på min hjälp.

Japp hästlivet rullar på!

/T

RSS 2.0