on the road

Tog beslut med skötaren om att dra iväg till ridhuset idag. Jag hoppas att vägarna är bättre än igårkväll för då var det verkligen blankis. Till och med hondan tappade fästet på väg till stallet. Fast ingen fara, jag körde så sakta ändå.
Ska dra på mig ridbrallorna nu och glida iväg mot Munkis och hämta TK och släpet, kanske Anni också. Då blir det två hästar som åker. Och tydligen blev Cato akut bajsnödig. Trots rastning för mindre än en kvart sen?
 
/T

nya dressen

Firrade en bild på täcket nu ikväll, tillslut. Körde också på rejält med massage och stretch på killen, han stod och mös hela tiden! Sötisen!
 
riktigt snyggt och passar bra, kommer nog även rymma sadeln under när han reser påklädd
 

Klurar på sadelproblemet som uppstod. Jobbigt blev det. Kanske denna kan passa bättre??
 
imorse snöade det tung blöt snö i mängder och nu regnar det som tusan. Halkigt värre för pållen som fortfarade går i sommarpjux. Håller en tumme för att han tar det piano och inte bryter några ben.
 
/T

equus

Equiterapeuten har kikat på prinsen idag. Som väntat var det inga större fel på honom, fick beröm för hur fint han utvecklats sen sist, byggt om och musklat på sig jämnt på båda sidor!! Kul att få feedback för det man gör, och det man gör är rätt!
Han hade en låsning i ländryggen, inget allvarligt och lite spända muskler i halsen som nu ska få massage varje dag i 4 veckor. Han ska även stretchas i fyra veckor, därefter några gånger i veckan. Idag fick han massage, akupunktur, stretching och lite kotknackning. Killen tyckte det var rätt så behagligt, underläppen fladdrade omkring.
Mer irriterande var ju att hoppsadeln som nyligen är utprovad av sadelutprovare inte alls passar. Den är alldeles för lång och ligger bakom bröstryggen, ca tre kotor in på ländryggen vilket inte alls är bra. Det kan till och med göra ordentligt med skada så nu är det bara att sälja den vidare och söka efter en annan. Bajs. Jag visste att sadeln inte får gå längre än till sista revbenet men jag har som inte riktigt fattat hur man kollar det men idag såg jag och förstod. Grrr.
Känns retligt att ha betalat pengar till någon för att få hjälp med något som jag inte är så kunnig i och sen visar det sig att jag blivit grundlurad, så känns det. Tyvärr är inte jag skapt så att det kommer ut pengar där bak så en till sadelprovning hade jag gärna sparat på ett år eller två.
 
njuter av akupunktur
 
/T
 
 
 

dom förbenade skydden

2000_22000_2
 
Valet föll tillslut på Bucasskydd. Dom är inte alls lika snygga som dom ljusgrå med turkos kant men ibland måste funktion få styra. Dessa har Bucas stay-dry foder som jag gillar skarpt, funkar klockrent. Dessutom finns förstärkning vid hoven och passformen blir bättre i och med fler kardborrespännen.
 
Täcket har svarta kryssgjordar så dom ska väl matcha då eller? Mm vi får väl se när dom dyker upp i posten!
 
/T

paket

Men kuuul! Kollade mailen precis och ser att jag har ett paket från DHL väntandes på mig. Misstänker att det är täcket från butikQuse, roligt! Om jag orkar efter jobbet imorgon så hämtar jag det och då kan det tänkas bli en bild med det på också. Hoppas inte på för mycket dock, risken är sstor att min hjärna, kropp och själ bara kommer att ha fokus: hem när jag stämplat ut.
Inatt vet jag att det blir minimalt med sömn. Djuren ska få sova i sovrummet eftersom vi har en gästhund på besök i helgen som inte alls är van att bli utslängd från sängen. Pest eller kolera, gnäll eller trängsel haha. Nåja han är då så himla söt och go så jag tror jag förlåter ändå. Krävs nog ganska många sömnlösa nätter innan man dör av det.
 
sura kusen under klippningen förra veckan
 
På söndag kommer equiterapeut Anna Dahlberg och kollar på/behandlar Charmeur. Tror inte att det är något särskilt egentligen men det var ett tag sen sist och mycket har hänt med hans kropp. Mer muskler, regelbunden hoppträning och tävling. Ny sadel osv. Min enda oro som kommit på senaste tiden är att han inte vill att jag borstar bakbenen. Speciellt vänster bak lyfter han på så fort jag rör vid benet. Vet inte om det är pga smärta någonstans eller bara idioti. Vi får väl se på söndag! Med säkerhet vet jag att han inte är halt iaf.
 
/T
 
 

dagens ridning

Idag blev det en uteritt på vägen. Såklart att vi skulle ha en bråkdag idag, det har ju gått så bra en längre tid och det slår ju aldrig fel.
Svårt på tårna och ville trava direkt från uppfarten. Det blev mycket skrittjobb, halter och lydnad. Var inte helt nöjd när vi kom tillbaka heller. En sån där dag då han står och skakar av iver och irritation av att måsta stå stilla. Att få Charmeur lugn i halten är inte det lättaste, hela hästen vibrerar och tar minsta rörelse för: Iväääg!! Nå, jag vet ju att dessa dagar kommer att finnas där och nästa pass kommer säkerligen inte vara lika frustrerande för ryttaren. Även om jag inte var nöjd med dagen så kan jag av erfarenhet säga att dagens "lydnadsträning" gav resultat.
Det måste bara få sjunka in i ärthjärnan haha!
 
Hemskt söt är han då. Även dom dåliga dagarna :P
 
/T

träning på hällans

Kör en liten bildbomb med hoppbilder på Therese och Charmeur!
 
 
120cm lätt som en plätt
  
                                                             
 
 
                                                                                                                                                                           
   
   
hihi så här kan det gå när avståndet är helt fel                  
 
/T
 
 
 
 

120cm med Charmeur 121024

Hoppträning på Hällan. Therese rider prinsen som så himla duktig idag! Finaste killen ♥


transportskydd

Ett nytt fleecetäcke är beställt och kommer snart. Det röda fina gick sönder, en stor reva i sidan och går inte att använda mer. Därmed blir det färgbyte på den svarta.
 
 
Detta snygga ska han få bo i fortsättningsvis. Återstår då bara att hitta snygga skydd som matchar. Har några alternativ..
 
http://l-static.de//loesdau/img/products/1000x1000/6615-l2.jpg
 
Å men jag vet då inte. Måste sova på saken ytterligare en natt. Bestämmer mig för nya varje dag så vi får väl se. Gillar dom översta mest men stort fel med dom är att de saknar förstärkning vid hoven. Nå men hittar ni turkosa skydd så tipse mig fortast möjligt. Love turquoise!!
 
/T
 

Jag och prinsen

Stel som en pinne, varför ska jag vara så himla rädd för?


hoppträning

Fatta prinsen idag! Hopparsom en gud gjorde han, inte med mig omän jag hoppade (läs skuttade) några hinder också. Underlaget var inte bra på ridplanen så vi tog helt sonika beslut om att åka till ridhuset istället. Jag, Therese och systrarna Pihl lastade Charmeur och Karaat och drooog haha. Istället för studs så blev det kombinationsträning och en bana. Fyra räcken på rad med ett galoppsprång mellan fixade han galant. Sen efter banan fick han hoppa på ett räcke på 1.20, hur lätt som helst. Piece of kaka.
 
Duktiga killen!!
 
Tröttast i Sverige just nu tror jag så det blir sängen för mig. Ler en massa :D
 
/T

Therese och Charmeur 211012

4-kombination där första och tredje ligger på 1.10


Therese

Banhoppning på Grans. Slutade med svart-vita räcket på 1.20! Duktiga!!


Studs med Therese

Hoppträning studs


önskar mig...

Transportskydd från Schockemöhle Allround schabrak Master pad med loggaFleece täcke SHOW MASTERMemphis Royal Style grimset från Schockemöhle
 
Visst skulle bruna skönheten passa i en orange Schockemöhle outfit?! Allt kommer från Cheval ridsport
Transportskydd 799:-
Schabrak 399:-
Fleecetäcke 1050:-
Grimma 499:-
 
/T

planerar dagen

Vad händer idag då? Inte mycket men molnen verkar iaf knipa åt idag. Ta i trä.. Om uppehållet håller i sig så blir det styrkehoppning för Charmeur fram mot eftermiddag/kväll. Therese jobbar till 17 och sen blir det ett träningspass. Vi får nog hjälpas åt för jag är inte alls pigg i kroppen efter en veckas hård förkylning. I tisdags hjälpte hon mig att släppa ut hästarna och sen red vi båda två. Jag hade tur och fick en framriden och mjuk häst och ändå tog orken totalt slut efter 10 minuter haha. Klenis!
 
 
Avmaskning står också på schemat. Det var ett bra tag sen provresultatet kom men jag har haft så grymt mycket i min hjärna att det helt fallit i glömska men nu så har jag fått hem avmaskningsmedel.
 
/T

film från Norris

Snabbt ihopklippt film på Sarah och Charmeur från hoppningen i norrfjärden. Detta är 90cm klassen där dom vann. Stort grattis!
 
 
 
/T

uppfräschning

Slog till och köpte ett schabrak i orange till prinsen! Han kommer bli så snygg i det och priset var typ gratis, 99,50. Dagens klipp helt klart!
 
Schabrak-CatagoICE
Dressyrschabrak Catago, 99,50 hos CS häst och fritid
 
HV Polo SUSSEX
Allroundschabrak HV Polo sussex 656:- från Grand-Prix
Blir ursnyggt till hoppsadeln!!
 
/T

RSS 2.0