småbalar

Fullt ös idag. Utsläpp på morgonen och fixade mockning och sådant. Sen hem en snabbis för att fara tillbaka och ta emot ett hölass. Min styrketräning idag blev att lossa 24 små hösilagebalar från ett släp och rulla upp dom på höloftet. Först kändes det hela som piece of cake men efter bal nr åtta ungefär så hade entusiasmen vänt. Puh lagomt svettig och slut i armarna haha.
Lite annat under dagen och sen hoppträning nu på kvällen. Vi testade att lasta honom utan medhjälpare och även lasta av, för att kolla att det faktiskt går att åka iväg helt själv om det skulle behövas. Det gick klockrent! Så duktig han är lilla ponnybus.
Såklart stod jag på sidan om ifall att han skulle ha fått för sig nåt fuffens men icket, han traskade in hur enkelt som helst och även ut. Lite bråttom ut hade han så det får han träna på men absolut inga farligheter som att han skulle kasta sig ut eller så. Väldigt nöjd är jag med det. Annars så är han lättlärd så det är läskigt. Efter att han stod och kastade sig i transporten och sen fick slippa åka lärde han sig nåt nytt. Förra veckan testade han med samma metod men då körde jag bara vidare och se på f-n för nog var det bara hittepå från prinsens sida, efter en minut gav han upp och stod som ett lamm. Idag åkte han som vanligt, lugnt och snällt utan konstigheter för sig.
 
Slänger in en bild på havet av höbollar uppe på höloftet. Nästa gång ska jag berätta om helgens tävling. En blågul rosettt och ytterligare en plakett fick följa med hem!!
 
jättesöta är dom :)
 
/T

bucas power cooler

Min underbara hustomte har fixat elen på transporten, ingen vet vad som hänt men kontakten var avsliten och ihopsatt med trådarna huller om buller. Nu lyser allt som det ska och när det ska. Tid för besiktning imorgon så troligen blir det premiärtur till träningen imorgon på kvällen. Tjohoo!
 
Fina täcket som prinsen slet sönder och samman för två veckor sedan har ersatts av ett nytt. Provade idag och han ser så ståtlig ut. Värsta fina tävlingskillen. Svart med guldkanter och brodyr. Såklart ett Bucas, finns som inga andra märken för mig. Dom är bäst!
 
sådär lagomt kass bild med solen rakt in i stallet. Nedan är en bättre bild fast fel häst under :)
 
 
Annars så känns det bra inför helgens tävling i Skellefteå. Det blir ingen debut i 1.10 denna gång eftersom vi missat två hoppträningar och inte kunnat ladda riktigt som vi hade velat. Två starter på söndag blir det istället. 95 som uppvärmningsklass och sen 1.05. Håller alla tummar att det går bra!
 
/T

stalltomte

Jag fick ett ryck förra veckan och fixade lite i stallet. Skruvade upp mina tränshängare som jag haft på lager och var tänkta att hänga på väggen i mitt alldeles egna stall en dag. Nu verkar ju den dagen dröja så jag köper nya då helt enkelt. Riktigt nöjd med tränsväggen, det ska upp ytterligare två men jag nådde inte upp för att skruva så måste hitta något bättre att stå på innan jag tar tag i dom sista.
Känns bra att den väggen blev välplanerad och kan nyttjas av oss alla i stallet i alla fall. Tror att det var uppskattat.
 
 
/T

nytt vrålåk

Så himla nöjd just nu!! Hittade en kanonfin transport i Skellefteå som jag kollade på ikväll och köpte. Ett umesläp inte helt olikt mitt förra men i betydligt bättre skick! Fick ett bra pris så nu ska den bara besiktas och få klartecken att köra Charmeur på träning och tävling. Tror inte det ska vara något problem, den kändes helt underbar bakom bilen, jag glömde bort att det var något fast där på dragkroken. Inga bromsar som gick i botten eller hakade fast, lättrullad och otroligt fräsch inuti.
 
Det hann bli mörkt innan jag kom hem men tog några bilder här hemma på gården.
 
 
 
Slitet yttre men fin innanför väggarna och det sägs ju att insidan är den som räknas eller hur!!
 
/T

RSS 2.0