här bor charmeur

Stallet för mig är en plats där jag hämtar energi, en plats där det inte finns någon stress och jäkt. I vanliga fall är jag världsbäst på att stressa fram i 190, försöka hinna allt snabbast möjligt och hinna med så mycket som möjligt snabbast möjligt. Därför är det så skönt att ha något där jag bara kan känna lugnet. Det är rofyllt att mocka och dona på. Att göra iordning hästen för en ridtur tar alltid minst 40min, i stallet vet jag inte hur man skyndar och visst är det rätt så skönt!?
Det om någor är lycka, att ha ett paradis som väntar varje dag!!
 
Här är mitt paradis
 
 
/T

vårkänslor

Just nu är det riktig roligt att ha häst! Våren är påväg, solen har jobbat hårt under helgen och början av veckan. All snö från taken är borta och det är riktigt varmt på dagarna. Idag blev det dock inget längre stallmys då jag hade målningsarbete på mitt schema men jag hann då med att släppa ut pållarna (tillsammans med Anni stackarn som missade att det var jag som hade jouren) och mysa lite med Charmeur i hagen.
 
Jag red ut även i söndags. Måste ta tillvara på det här vädret, snart är det en tråkig period med klafs och gegga på hela heden så medan snön bär och solen är framme blir det mycket galopp i skogen för vår del! Igår måndag hade Therese hoppat och han gick visst superbra. Kanske även prins ferdinand har vårkänslor, är han som en dröm att rida även imorgon då tror jag nog att så är fallet. Han verkar då väligt tillfredas med livet. Ser fridfull och harmonisk ut i blicken. Positivt!!
 
 
Den här bilden från i söndags kan nog bli en ny favorit för mig.
 
/T

lördagsridning

Fick sällskap ut idag. Jackie hängde med oss ut på heden med Karaat! Kul kul, vi red ganska lugnt och tog en längre tur bort till Munksund så nästan 2 timmar blev det tror jag. Fina killen blev aningens taggad mot slutet och efter ett längre stopp vid havsbadsvägen då det aldrig slutade komma bilar så blev det galopp över vägen. Hela hästen skakade och när vi skulle skritta över vägen så blev det galopp istället. Det var ändå en sansad galopp så vi fortsatte vidare och han fick galoppera samlad uppför backen på södra pitholmsvägen, och han orkade det!! Super fina prinsen.
 
Nöjdare med dagens ridtur än häromdagen då spruttibangbang höll på att ge mig en hjärtinfarkt^^
 
Härligt väder och trevliga bilister idag. Alla saktade in vilket inte hör till vanligheterna. Roligt. Provade sprenger bow balance stigbyglarna idag men det är lite för tidigt att utvärdera än. Hade för långa läder också så jag hade inte så mycket hjälp av dom idag haha.
 
 

/T


hemsidan

Nästan mitt i natten och då kommer jag på att uppdatera hemsidan. Konstigt hur det funkar med arbetslusten? Nåja, nu kanske det kommer en liten uppåt period. Spana in min och Charmeurs hemsida! Cato hänger såklart med på den också, katten likaså!
Nu känner jag dock att sömnen knackar under ögonlocken så håll ut..... det vet jag att ni är duktiga på!
 
/T

LRK söndag 17feb

Snabbt snabbt då!
 
Tävlingsdagen startade bra, helt ostressat och Charmeur var lugn och rofylld. Han stod redo klockan 9 på utsatt tid men tyvärr blev det lite kärv med transporten. Löste sig och vi kom iväg 9.40 tror jag. Det var ju ingen som helst fara att vi var sena iväg eftersom vi startade i den tredje klassen och när vi kom dit hade inte ens den första klassen ridits klart ännu!
 
Framhoppningen gick bra trots funktionärernas dåliga koll på det mesta. Det verkliga strulet kom när dom helt plötsligt ropade i högtalarna att TK skulle in i ridhuset, vi väntade på att göra oss beredda och skulle då ta ett sista språng på räcket men istället blev det räser stress-trav till ridhuset och såklart blev mannen väldigt uppstressad och tittig av det.
Vägrade först gå in i ridhuset överhuvudtaget men med lite övertalning så gick han ändå med på det. Sen blev det tydligen tvärstopp vid första hindret (sista i omhoppningen), superläskigt! Det vanliga upplägget med att visa alla hinder medans ryttaren före hoppar sin runda gick i stöpet så det hade ju kunnat gå åt skogen detta. Men coola killen har ju tävlingsinstinkt så visst flög han över alla hinder lätt som en plätt.
 
 
Riktigt rolig start på säsongen. Förra starten i 1.00m i Älvsbyn vägrade han ut sig så visst har det hänt grejer. Ny sadel, nytt träningsupplägg, daglig stretch osv. Lyckat!!
 
/T
 
 

vill ha

Ett sånt här vill jag ha till Charmeur!!
 
dubbel nosgrimma från Dýon, 979:-
 

Kanske inte snyggast i världen men den ska visst vara riktigt bra enligt tester. Hästarna gillar den. Nosgrimman är en kombo av remont och engelsk.
 
Till mig själv önskar jag den här snygga jackan från Mountain horse, "bara" 1169:- på rea......
 
 
/T

gul rosett

Tisdagmorgon nu och tävling i söndags. Den gick ju superbra verkligen. Duktiga ekipaget kom delad trea med Wilma!
 
 
 
Lite för trött och stressad nu eftersom jag ska på jobbet men skriver mer ingående lite senare, förmodligen inte idag dock.
 
/T

premiär imorgon

For till stallet efter jobbet idag. Egentligen hade jag velat lägga mig och dö i soffan men det gick ju inte när det är tävling imorgon!! Killen måste trimma dressyr dagen innan, det verkar vara ett vinnande koncept att mjuka upp honom dagen innan. Min ryttarinsats var dock sådär men med tanke på mina tre timmars sömn inatt och en tiiidig morgon på jobbet så var det väl ändå ok. Fick kämpa en hel del men han släppte till(!!) tillslut. Charmeur är ju ingen häst som man bara åker på och får saker gratis, eller tja åka kan man få göra men då går det undan också haha.
 
Det mesta är packat alternativt framplockat och såklart nysmort. Imorgon är det alltså finputsning av pålle, knoppa manen och lasta grejer samt häst. 1 meter blir ingångshöjden denna säsong. Håller tummarna att alla bommar ligger kvar och att det blir en snabb omhoppning :)
 
kul bild:D ~Ghost rider~ 1.30m
 

Lyckosparkar till oss imorgon! Tror att jag kommer att vara mest nervös där på läktaren, woop woop.
 
/T

outfit

 
 
snyggast ALLA dagar :)
 
/T

gullefjunet

Som jag skrev igår så tyckte jag att det var alldeles för kallt för att våga mig ut på heden. Risken är att man är längst bort när nerkylningen gått för långt. Dressyrpass blev det således och jag passade på att testa ett nytt bett som hängt i skåpet några månader nu. Ett nova bett som jag haft lite på lur skulle falla mannen i smaken! Känns fint att ha två milda bett att variera mellan så olika delar av munnen får vila emellanåt. Hack är ingen favorit då jag tycker jag får så dålig kontakt, han böjer fint på huvudet men det finns liksom ingenting där.
 
Idag blev det uteritt och kinderna plågades rejält då det blåste småspik. Glad och nöjd häst! Busade lite i hagen också, fick igång honom rejält och ett tag var jag lite orolig att han skulle hoppa över staketet men icke det.
 
fann killen sittandes i snön, lite trött??
 

Anledningen till gårdagens smeknamnsinlägg var gårdagens möte med Robbans nya snöslunga till traktorn. Uj vilket monster. Det var så läskigt att C övervägde starkt att dra långt långt bort. Bättre fly än illa fäkta kanske han tänkte?! Det tog tre möten innan han kom på att den var snäll ändå. Fjärde gången jag försökte övertyga föll poletten ner. Tack för det, knashezt <3
 
/T

en helt vanlig lördag

Prins
 
Prinsus
 
Mannen
 
Galne Gunnar
 
Herr TokFransson
 
Charmis
 
Chasse
 
mr Gepetto
 
knasboll
 
ponnyn
 
Mr C
 
monsieur
 
en helt normal lista på dom vanligaste smeknamnen på den här grabben:
 
 
/T

energi

Hade morgonjour i stallet imorse. Riktigt trevligt trots den tidiga timman. Det går ju så fort att släppa ut alla dessutom! Charmeur har helt slutat att fjanta sig med traktorskopan, åtminstone med mig och det är skönt. Väldans irriterande att han har varit så himla "rädd" för skopan när jag vet att det bara är hittepå. Något att slösa sin energi på kanske?
Det blev kallt idag, -12 när jag fort till stallet och när jag åkte därifrån hade det sjunkit till -20, huja. Men tyvärr för mig så måste han få röra på sig. Kanske inte på heden dock som planen var från början.
 
 
Gillar att ett dyrt intresse åter är värt alla pengar
 
/T

video

Snygga och duktiga på hoppträning igår! Fina fina häst!!
 
 
 
/T

ehehee

I söndags fick jag prova rida Sorro! Hann inte känna så mycket på honom mer än att jag vet att det är en häst jag gillar. Tror att han är grymt rolig att jobba tillsammans med så hoppas på fler gånger. Det var många kallgrader ute och jag tog mina varmaste skor, dom jag hade när jag fick kramp i vaden för nån vecka sen. Red Charmeur då och trodde att jag jobbade så hårt att vaden blev lite trött. Haha så var det ju inte för jag fick samma nu på Sorro. Skorna är ju bara för stora för stigbyglarna. Nu i söndags så hade jag tre tår på stigbygelplattan och resterande två hängde i luften, fixade att trava ca ett varv i taget och på det går det ju inte att hinna få en mjuk häst med framåtbjudning.
 
Nästa gång blir det i vanligt ridskor haha.
 
Känner lätt oro för att det inte ska sluta snöa, det vräker ner och verkar inte finnas planer på att hålla upp heller. Vill inte ha repris på förra onsdagen för det var verkligen inte väder att dra omkring på en häst. Än mindre två hästar. Imorgon blir det att skjutsa Anni och Karaat till Grans och sen TK och Charmeur till Hällan. Nervös om inte snön slutar falla..!
 
/T
 
 

stuff

Står högt på önskelistan nu. Ett shamrock power täcke från Bucas och ett HV polo schabrak. Varför ska det vara så dyrt att lyxa till det?? Fast det är ju faktiskt viktigt att hästen är snygg. Det är det! (övertygar mig själv för att inte ha dåligt samvete när fingrarna klickar beställ) Dock har dom inte gjort det än. Mmm men scharbarekt är to die for. Finns som rosa också.
 
      PRINCETON SCHABRAK HV POLO
 
/T

RSS 2.0