varning för snökaos

Fick som hela dagen ledig från stall idag förutom kvällsjouren som inte var alltför ansträngande med bara 4 hästar att hämta in. Therese har haft killen idag och jag tror det blev en uteritt minsann! Lunchfodring fixade hon också snälla fina :) Annars håller jag på att längta ihjäl mig efter tävlingsstarten i Luleå. Träningen igår gick som vanligt klockrent. Han bara levererar varje gång, underbart att se.
Vädret igår var däremot lite sämre, tveksamt att ens he sig ut på vägarna med en hästtransport men det gick det med. Dock fick vi köra en omväg och lasta från Norra Pitholmsvägen. Vilket betydde att prinsen fick traska en bra bit i sina transportskydd. Inte det minsta nöjd över det var han. En anings besvärligt var det också att backa tillbaka transporten på sin plats i djupsnön. Bromsarna låste sig och bilen började lukta väldigt bränt av ansträngningen. Jaja skam den som ger sig men jag hoppas på snöfritt nästa vecka!
 
Förövrigt är min selhängare stulen. Nerskruvad från väggen i sadelkammaren och borta? Märkligt detta med ditt och mitt och hur det (inte) funkar. Nåväl det man inte begriper gör man bäst i att lämna.
 
 
 
en av rundorna från onsdagens Linda-träning. Oxern avslutades på 1.10 denna gång (inte på filmen dock). Tror han hade klarat en till höjd men det är dumt att göra för mycket. Klokt att avsluta när det går riktigt bra. Gör gott för självförtroendet hos både häst och ryttare!
 
/T

trimma dressyr

Vad ska man säga? Hästen är helt underbar enkelt uttryckt. Red dressyr på plan idag med fokus mest på traven och han hade så himla fin bjudning men samtidigt som sammet i munnen. Tog en galopp för att mjuka upp kroppen och minsann kom det inte mindre än två bocksprång. Andra gången ever på killen, första gången var ju då ute på heden nu i vinter. Söt var han haha! Sen skärpte han till sig och var snäll som en björn. Nöjd med dagens träning, fin i alla gångarter idag!
 
Annars så ser jag ljust på framtiden. Kan bara blir bättre från nu. Less på egoism och trångsynthet så jag nästan spricker. Vill inte vara den jag blivit men känner att det får vara nog med att vända ut och in på mig själv för att lösa problem. Jag ger mer än gärna men vill också få tillbaka. Uppskattning om inte annat.
 
Inte länge kvar nu till tävlingspremiären. 17 februari i Luleå, då smäller det!!
 
/T

inköp

Gjorde några fynd på Hööks igår tillsammans med Therese. Mina första chaps är inhandlade, lite för långa men ska testa ändå, ett sverigeschabrak och luva till snyggaste prinsen, fordersäckar, skydd för halva reapriset och några höpåsar. Supernöjd med mina fynd!
                                                                                                                                                                                
                     
                 329:-                                                                                   99:-
 
Nu ska farbror få trimma lite dressyr medans det fortfarande är ljust ute. Härligt!
 
/T

kalla grader

Planen gick åt skogen i torsdags då det inte blev -22 som utlovat, det blev -27. Too much för mig så farbrorn fick vila i kylan. Därmed blev det lite tvunget att rida igår fredag istället trots att jag inte var piggast efter en lång dag på jobbet som startade fasligt tidigt.
Dressyrjobb på en jäkligt speedad herre. Han hade mer fokus på Flisan än på mig och var rätt grinig i munnen. Men skam den som ger sig, fick ordning på nästan allt. Skritt toppen, galopp likaså och traven i höger varv underbar men inte i vänster. Där fick jag inte kroppen runt min skänkel riktigt. Nåja jag var väldigt nöjd efter avslutat pass iaf, körde också lite back to basics med fram- bakdelsvändingar. Länge länge sen jag tränade sånt vilket är synd. Såna övningar är ju riktigt nyttiga för kommunikationen. 
Det märks så tydligt att TK har jobbat hårt med att stärka galoppen. Han bär sig riktigt bra i båda varven, det tar jag min hand ifrån. Helt och hållet hennes förtjänst, tack för det! Själv ska jag anta utmaningen att få tillbaka samma gamla fina trav, där har han tappat endel men tror inte det är så värst mycket jobb för att återfå den. Då har jag äntligen en häst med tre MYCKET BRA gångarter. Inte illa :)
 
 
Denna dag började på jobbet ännu tidigare än igår och avslutades i stallet med studsträning. Det blev riktigt fina språng idag. För att få igång frambenen mer och få dem lite kvickare så har vi en ganska tight studsserie med bara 2,30 mellan. Funkar klockrent. Jätteroligt! Avslut sen på ett räcke 70-80cmkanske? Också där superfina språng. Underbart att se.
 
/T
 
 
 

hopphästen

Som vanligt på onsdagkvällarna så var det hoppträning på Hällan. Banhoppning idag med lite klurigheter som såklart prinsen och plastmorsan klarade galant. Beröm fick dom för den fina utvecklingen! Jättekul!! Svårast idag var trippelbarren som låg på böjt spår med lite knepig anridning. Lite problem med avståndsbedömningen blev det så pållen dök som om det var fem meter brett. Alla bommar låg kvar och ryttaren satt kvar och visst är det huvudsaken eller?!
 
snor Annis banskiss, den var så bra
 
Kom på en idé på hemvägen som involverar TK, vi får se om det kan bli av. Har skickat ett mail och provar ringa imorgon. Det blir spännande.

Morgondagen blir nog en dressyrtrimmardag för mig och Charmeur. -22 är utlovat så det känns som att en tur i skogen är lite risky, kan vara långt hem om jag håller på att frysa ihjäl. Vila på fredag, studs på lördag och galoppträning ute på söndag. Bra plan för resten av veckan
 
/T
 
 

morgonjour

Imorse hade jag en sån där sjuk trötthet hängandes över mig. Hade utsläpp i stallet så klev upp 6.30 och släppte ut, mockade och gjorde klart. Åkte sen hem och sov lite i soffan, när jag vaknade hade jag fått ett sms från TK som erbjöd sig att rida om jag inte hann.. Tack det kom som från himlen! Så istället för att klättra upp på hästryggen for jag tillbaka och gav alla lunch och sen hem igen.
Nu är jag färdigjobbad för dagen också, stängningspass idag till 22.30 så det blev en lång dag för fröken.
 
 
Vet inte vad som är fel men i över en  vecka har huvudet värkt konstant. Förrutom när jag tagit en ipren då. Fast jag vill inte äta en massa piller så jag står oftast ut ;/
 
Någon därute som vill ge mig en hästtransport då? Jag har 5000 att lägga själv, skulle vilja ha en för mellan 15-30tusen haha. Den ekvationen går inte ihop alls.
 
/T

inomhus 17 februari. jopp

Första tävlingen för säsongen är öppen för anmälan. Wiii taggeli tagg.
 
 
/T

första träningen

Ikväll startade hoppträningen om efter juluppehållet. Det var en taggad prins som var grymt duktig. Nyttig styrkeövning med travbommar, smal studs, räcke med travbom samt en linje att trycka på lite på. Alltså lydnad men inte bara hålla tillbaka! 
Som vanligt var det lite jobbigt med travhindret, onödigt att trava när det finns en snabbare gångart  haha. Men tillsist så blev det bra även på det hindret. Så himla nöjd med killen och TK förstås som rattade runt prinsen alldeles föredömligt! 
 
Längtar till tävlingssäsongen drar igång på allvar. Enda besväret ör ju detta transport bekymmer. Skulle verkligen behöva en och slippa låna. Känns mindre bra att hela tiden slita på andras grejor. Nu har vi ju turen att ha så himla snälla transportägare i stallet. Tusen tack Anni och Jackie för att vi får låna eran vecka efter vecka! Guld värt!!
 
/T

persedelvård

Tips på en fantastisk produkt. Den enda lädervårdsprodukt jag använder faktiskt. Den är dryg och hur bra som helst. Funkar på skor, träns, sadel och rubbet! Smorde upp hoppsadeln precis när jag fått hem den och den blev som ny. Blank och djup i färgen så Effekt är dagens tips
 
159kr
 
/T

varma vintern kan bli kall

Fick ett sms några timmar innan jag slutade jobbet idag. Halva beställningen från Filippas ridsport har kommit. Yes del ett är över förväntan. LaCrosse kängor som är varma nåt så in i norden. Ner till -30 ska dom klara så nu finns det inga ursäkter för Theres att inte rida även om det är kallt höhö.
 
Eftersom jag inte är en bra bloggare så glömde jag naturligtvis att fota paketet så som man SKA göra innan det slits upp. Kan berätta att det var brunt omslagspapper och skokartongen har roat katten några timmar såhär på kvällskvisten.
 
 
testade i stallet ikväll och höll på att svettas ihjäl. Blida idag med bara -7grader
 
Men ååh jag känner kärlek till mina varma gosiga!! Så fort hon får leverans från Sprenger så kommer också stigbyglarna som alltså är del två av ordern. Det blir bowbalance till hoppsadeln. Eftersom mina knän är kassa och nästan utan brosk (lika smärtsamt som det låter med ben som gnuggas mot ben) och även TK har problem med ett knä vid kyla så fick det bli så. Förra julen fick jag Intec stigbyglar till dressyrsadeln av älsk och ja dom är ju gudomliga med sin svikt. Kände enorm skillnad i knäna med en gång. Det gick att rida ett helt pass utan smärta, wow.
 
/T

julbild

Ungefär så här såg vi ut på julaftonsförmiddagen
 

Stall Svedjegårdens årliga luciatåg
 
/T

körning

Sitter och minns med hjälp av bilder. Tänk vad mycket jag hunnit vara med om tillsammans med Charmeur!
 
första och förmodligen enda körtävlingen. Hippologum i Umeå. Ett minne för livet var det iaf även om det resultatmässigt sög ganska hårt. Fast vi tävlade i lag och laget kom tvåa minsann!!
 
härlig tur på Pitholmsheden med Ida
 
vinterträning, ser ni den långa manen och vinterpälsen. Ser ju nästan lite kallblodig ut haha! Lillponnyn:P
 
Åå till sommaren kanske det blir att ta sig en körtur igen. Länge sedan var det men jag saknar det lite grann faktiskt. Dessutom är det ju en otroligt bra träning för hästen. Tror jag ska förbereda med att börja om att tömköra med körhuvudlaget så han minns lite.
 
 
de två sista bilderna är från Skellefteå ridklubb och träning för Susanne Ankermark
 
Dags för sängen och drömma vidare om körning. Tänk att få köra Charmeur i par med en annan mörk snygging. Mums. Äsch vi kör på fyrspann när jag lika ska ha med fler pållar!
 
/T
 
 
 

RSS 2.0