galet kliande

En till bild på tränset med ett av de nya pannbanden. När jag får ork över ska jag sätta dit sverigepannbandet också. Det är bara så himla besvärligt eftersom jag måste ta isär precis varenda del på tränset bara för att byta pannband.
 
 
 
Oj vad det blingar fint! Love it!! Nu är även det sista jag beställde färdigt så tre nya fina och unika pannband är i min ägo. Härmed får det vara köpstopp på den fronten eftersom min herre hade sönder sitt fleecetäcke i onsdags. Han fick ett tokryck och kastade sig in i boxen (vilket aldrig har hänt förr) varpå täcket fastnade i boxlåset och revs sönder fullständigt. Inte en chans i h*****et att det går att laga. Dumma dumma ponny!
 
Hoppträningen i onsdags missade vi tyvärr. Vi var påväg och hade lastat killen då han helt ur det blå börjar kasta sig på transportväggen och tittar bak mot magen. Kolik tänker vi och lastar av. Först testade vi att ta av sadel osv men det blev bara värre och han var påväg att lägga sig.. ingen bra start på träningskväll med andra ord. Tack och lov så var det långt ifrån kolik utan istället panikartad kliattack. Förmodligen orsakad av snöloppor^^ Som jag skrev tidigare fick han gå utan täcke några varma dagar och då frodas även dessa små loppor. Katten hemma har nog samma problem misstänker jag för övrigt.
Skönt iaf att det inte var något allvarligt fel. Usch det är så läskigt när djuren beter sig konstigt och inte kman berätta vad som är fel.
 
/T

våren kommer

Äntligen händer det lite på väderfronten. Vill ha lite snurr på årstiderna för vintern är jag lätt less på nu. Hela veckan har det varit riktigt varmt och skönt om dagarna och solen har tittat fram redan tidigt på morgonen. Charmeur har fått vara utan täcke några timmar både måndag och tisdag, skönt med lite D-vitamin boost.
 
 
/T

pannband

Pannbanden är levererade och ett av dem är invigt. De är så himla snygga, syns inte alls på bild tyvärr men de glittrar som tusen stjärnor :)
 
 
 
 
/T

golden heart

Galen! Utan tvekan :) Det bor fantasimonster mest överallt och den egna skuggan kan vara värst av alla.
 
En välbehövlig travomgång blev det ikväll (ryttaren blev en isbit dock då kvicksilvret låg på -20). Lite för mörkt och lite för skvättig häst för att galoppera längs isiga vägar men 30 minuters trav utan avbrott gjorde nog susen. För tillfället iaf. Tills vi vek in på vägen mot stallet, då blev skuggan åter en fiende av rang. Men vad göra? Det är väl vad man får när man envisas med att ha en tävlingshäst. Kan inte annat än älska den hästen. Han är ju fjantig men ack så snäll, hjärta av renaste guld!
 
 
/T

måndag

Dagarna går och det var ett tag sen sist jag uppdaterade. I veckan har jag bara ledigt på söndag så det blir tyvärr inte så jätte mycket häst för mig men imorgon blir det trimning i alla fall. Jag och Charmeur har än inte träffat renarna på heden men det har däremot han och TK gjort. Läskiga men gick ändå att klara av haha. Nån dag senare skrittade vi på vägen förbi grannstallet och minsann var inte minshettisen Electra det farligaste mostret i stan? Märkliga djur, Charmeur har ju bott tillsammans med Dectra och då var hon inte farlig. Fast möjligen har hon kanske med åren gått och blivit en liten mini-ren? Vad som rör sig i ett hästhuvud är lika bra att inte veta. Snurrigt är det då.
 
 
Nu till helgen är det tävlingsdags igen! I Boden denna gång och två starter, 95 och 1 meter. Som jag skrev inledningsvis så jobbar jag till och med lördag. Och tävlingen är såklart inte på söndag. Fasen att jag kommer missa deras första blå-gula rosett. Fast fler tävlingar kommer även denna säsong. Såg tyvärr att de flesta är på mina jobbarhelger, mindre kul.
Killen ska få lite blingade pannband rätt snart. Har köpt ett som är klart och har två på beställning. Superfina, handgjorda med swarowskikristaller. Längtar till att få prova dem. Bilder kommer såklart när jag har dom på plats hos mig men till dess kan ni kika på andra fina pannband som Anette har blingat.
 
/T

Luleå ridklubb 17februari13

Therese och Charmeur hoppar sig till en redjeplats minsann. Mycket duktigt jobbat, trots att sadelgjorden kunde varit lite bättre åtdragen:)


RSS 2.0