lillan

I sommar ska jag ha två hästar! När jag kommer hem från Genève den 16e så åker jag och hämtar Lillan, det ska bli superkul att få rida henne igen. Var till Kärschans och hälsade på henne för några veckor sedan och insåg än mer hur mycket jag saknar den fina pållen.
Det blir riktigt skoj att kunna rida tillsammans med Daniel och Therese i sommar. Längtar*
 
Annars så sover hästaran ute dygnet runt nu i sina vinterhagar. Betessläppet blir den 17 juni gissar jag, lite sent kanske men det ska ju passa ihop med när det finns tid också!
 
Diamond Lil
 
finaste indiantjejen
 
/T
 
 

sommar

Grabben är fin som tusan! Lite smått galen dock. Vårkänslor och jäkligt bra kondition gör att det där fullblodet kryper fram och visar att nerverna är utanpå kroppen hela tiden. Vips så slog vädret till och det har blivit sommar i ett nafs, han betas inför årets härligaste tid- sommarbetet.
Igår levererade min prins ordentligt i dressyren. Enligt plan så blev det ett intensivt dressyrpass och han blev mer lösgjord än på länge. kan nog vara värmen som hans leder och muskler gillar lite exra. Kul med såna dagar, särskilt när det på senaste tiden varit gode tvärtom med arbetslusten hos mr C.
 
 
/T

lasta en bråkstake

Gjorde en film för ett tag sen för att visa hur duktig ponnyn blivit på att lastas. Han har ju varit tjurig nanting och antingen vägrat gå in eller klivit upp från sidan efter hårda protester. Nu är han en resvan kuse som går att lasta även om man är själv. klart att det alltid känns säkrare att vara två men bra dock att veta att det går.
Jag fick ett bra tips av Kicki. Att lägga en longerlina över frambommen och låta honom gå in själv, det har funkat bra och efter att ha hållit på så och tragglat så kändes det som att det var dags att prova lasta normalt igen. Det var inte helt självklart för honom att gå in men det gick betydligt bättre iaf. Sen har vi ju åkt iväg på träning minst en gång i veckan så rutinen har sat sig nu.
 
Tja och nu går det såhär lätt att få in pållen!
 
 
 
/T

skellefteå ridklubb regional

Det var tredagars tävling i Skellefteå i helgen. TK for iväg och hoppade 95 och 1m i fredags och det kom tvåa i 95an. i en metern så var han en speedad ponny och hade väl inte riktigt tid att lyfta tassarna ordentligt så tyvärr ett pet i utgången av kombinationen. Kul dock att få kvitto på att det inte sitter i orken, styrkan och konditionen har han med råge!
Idag söndag följde jag med och dom startade 1 meter bara. Den rundan var riktigt fin trots att han var tittigare än nånsin. Kom in på banan och blev livrädd för det svartvita schackhindret som är närmast kameran. Sen var även regnbågshindret farligt och det gröna med lådor under. Tokhästen. Tur att vi hann med en uteträning innan tävlingen, annars hade det nog kunnat vara hoolabaloo på utedebuten :P Dagen slutade med en fjärdeplats iaf, jag är supernöjd med dom båda. Så himla glad att jag hittade Therese och att hon och Charmeur passar så bra ihop. Jag har haft tur hela vägen med skötare på pållen, eller är det skicklighet från min sida?! Att jag är grym på att välja rätt haha.
 
Här kommer då filmen från idag. Den hamnar lite i fokus på hindret istället för på ekipaget dock men man ser ju ändå. Det är inte jättesuddig bild.. here goes
 
 
 
Visst var det ett snyggt schabrak? Det är ännu knalligare färg i verkligheten och han passar så otroligt bra i den, nästan svart häst och gult schabrak blir ju såklart en Skellefteå AIK:are
 
/T

RSS 2.0