Sep. 22, 2013


segerviss

Ordningen är återställd, TK is back :) Körde lite hoppning på kvällen för att fräscha upp minnet på mannen så han minns hur man gör inför morgondagens tävling i Älvsbyn. Han känns fin och känslan är god.Ställde upp en kombination med 10,5m mellan två räcken, en mur och ett röd-svart-vitt med tunnor under. Hoppade fram på tunnhindret genom att rulla på en volt, sen samma sak i andra varvet fast då på muren istället. Sen kombinationen några svängar på 1 meter. Fina språng!
Höjde upp röd-svart-vita till 1,20 och som väntat rev han brutalt första gången. Andra svängen kom han klockrent, underbara gossen.
inte från dagens träning
 
Nu är han nybadad och sover inne inatt. Pigg och utvilad liten ponnybus hoppas vi på att han är imorgon. Allt är färdigpackat och transporten är preppad för avfärd klockan 08:00. Skönt med en inte alltför tidig tävlingsdag!
 
/T
 

finally

Imorse anlände den efterlängtade sadeln. Åkte till bussgods och löste ut den under mitt första fika imorse och sen har dagen på jobbet gått väldigt sakta men den som väntar på nåt gott! Kom hem och fullkomligt dog i soffan, powernapade i 30 minuter, sen middag och sen prova om sadeln passade. Och visst gjorde den det, yeeey! Den låg så bra att jag frångick planen att vila hästen idag. Tränsade och tog på mig hjälmen, drog inte åt nosremmen utan spännde bara ihop den, vi skulle ju bara skritta lite grann. Tog heller ingen reflexväst för som sagt, höhö. Schabraket satt inte heller det fast någonstanns och såklart hade jag mjukisbrallor för jag skulle ju inte rida idag.
 
Jojo men en tur på heden blev det av detta. Nosremmen lossnade efter bara några minuter (nedre remmen på pullargrimman), schbraket gled längre och längre in under sadeln så jag tog loss det och red utan. Mörkret närmade sig fort fort och som vanligt hade jag inte varit så bra på att dra sadelgjorden vilket jag kände när vi travade hemmåt^^ En knytnäve gick lätt att få in mellan magen och gjorden.
Säkerhet när den är som bäst eller!?
 
Gjorde klokast i att skippa galoppen och njöt istället av underverken sadeln gjorde med min sits. Massor bättre stöd på denna och låren hamnar i mer rätt position och därmed även resten av kroppen. Så himla nöjd! Imorgon blir det studs för mig och grabben. I nya M&N förstås.
 
hann bara ta en bild och såklart när han stod och åt :)
 
/T
 

RSS 2.0