4h i norris

Snabb, snabb update. Måste egentligen sova prick nu men ändå.. 4H tävling i Norrfjärden idag och Sarah var med och tävladde Charmeur. Som vanligt gick ju det strålande bra. Två klasser starade dom i och den första 90cm vann dom. Den andra som var en ackumulatorklass med joker hinder kom dom tvåa. Trist eftersom man där slog ihop häst och ponny och därmed gör hästarna i stort sett chanslösa :(
 
 
jokerhindret, 80cm
 
Har filmat också men det får bli senare, typ om en vecka eller så!
 
/T

hoppträning igår igen

Hällan igår igen, det blev inte titthinder utan kompination. Superbra eftersom det är precis vad Charmeur behöver träna på. Det blev en trekombination med oxrar och här är ett hopklipp av några rundor!
 
 
/T

hällan

 
 
Träning på Hällan från förra onsdagen. Ikväll blir det ett nytt pass, titthinder idag tror jag!
 
/T

underbara charmeur

Har inga bilder än från dagens tävling i Skellefteå men kan ju berätta lite om dagen ändå! Var i stallet 06.00 och rullade iväg strax före 7. Duktiga hästen går åter att lasta som en normal kuse vilket är ett plus bara det :) och är toppen att köra, står så stilla och snällt hela tiden.
 
Idag blev det start i 95 och 1 meter. Det blev två nollrundor i 95cm klassen och en 8:e plats. Stackars Therese tappade stigbygeln efter sista hindret i grunden och tog en längre sväng mot första hindret i omhoppningen för att fånga upp den. Det gick inte så bra så det blev ett hopp utan stigbygel iaf haha men 5sek längre tid på hela rundan tyvärr. Utan den extrasvängen hade det blivit placering där.
Nåja, det var ändå kul. Viktigast är ju att det känns bra och det gjorde det verkligen. han hoppade så jävla bra, allt stämde!
 
I 1 meter var han lite tröttare men grymt taggad och sprang på utav tusan. Ett nedslag så tyvärr ingen omhoppning men vad gör det, han är ju gryyym hästen!! Oj oj vilken härlig dag. Nyss hemkommen efter att ha fixat klart i stallet och lämnat tillbaka släpet som jag fick låna av Agneta.
 
Märks det att jag är glad och nöjd med den här dagen?! Det är så roligt också att vara iväg med Anni, Jackie och Therese. Friska fläktar minsann, gillar dom massor!
 
/T

från i fredags

 
Hoppsan då, bilden hamnade högst upp och jag orkar inte bråka och flytta den. Från tävlingen på PRK i fredags. Therese och Charmeur 95cm. Snyggast! Nästa blir på söndag i Skellefteå, då startar dom i både 95 och 100cm. Tagg tagg!
 
/T
 
 
 

prk 95cm A:0/A:0

Missade tyvärr Thereses och Charmeurs fina runda idag eftersom klassens start flyttats fram 30 minuter och då hann jag inte trots att jag fixat ledigt från jobbet sista timmen.
Nåväl det finns på film så jag får lägga upp den när jag kommer åt den! Den gick då i alla fall riktigt bra så det känns riktigt super inför nästa helg i Skellefteå. Jag var så nöjd med gårdagens dressyrtrim på plan, det var ett energiknippe jag hade under mig men lyckades att få ihop det. Verkligen lycka när framåtbjudningen går att använda, ibland blir det helt enkelt för svårt. Eller grejen är väl att jag inte är nog bra på att rida för att klara av honom alla gånger. Nu i sommar känns det dock som att vi kommit framåt ganska mycket och min ridning utvecklas hela tiden. Skitglad och nöjd med mig själv, min häst, min skötare. Just nu känner jag mig sådär äckligt sprudlande tröttheten till trots. Tjohoo! :)

/T

hoppning

Vilken dag!! Började smått jobbigt med att vakna klockan elva och inse att halva dagen redan gått. Sen blev det som bestämt hoppträning för mig och prinsen. Det gick toppen, ställde upp tre hinder över mitten på ridbanan. En oxer, ett kryss och ett räcke. Rullade på först på krysset och försökte hitta en bra galopp, sen räcket några gånger. Gick super. Första försöket på oxern blev lätt misslyckat då jag fegade ur och ville få in ett till galoppsprång vilket var knas. Galoppen genom kurvan mot hindret var inte heller ok så det var dömt att misslyckas. Det blev nästan stopp och sen ett hopp, hamnade på sniskan men satt kvar i sadeln iaf :) Han är himla bussig ändå Charmeur som hoppar.
Therese kortade avståndet mellan fram- och bakbom så det blev mindre läskigt och vips så gick det klockers. Så himla nöjd jag är. Bättre upp blev det när vi mätte och jag insåg att räcket låg på 60 och det var jag inte rädd för alls. Framsteg!
 
Lastträningen gick bort, tiden fanns inte för det så det blir en annan dag.
 
Resten av dagen skriver jag på min andra blogg. Fast inte just nu eftersom klockan är sen och jag får hämtning imorgon 08.00 prick. Avtalskonferens med Handels i Luleå imorgon, jupp.
 
/T

jakt på heden

Var ut en härlig tur på heden idag (fast igår om man kollar på klockan). Det regnade och vi såg en harpalt i skogen! Eftersom det är älgjaktstider så tog jag på reflexvästen och tur var väl det eftersom vi knappt hann in på skogsvägen så pangade det av ett skott gode nära. Shit trodde jag skulle dö. Stannade och tittade, lyssnade. Charmeur lilla prinsen brydde sig inte alls så skottfast är han då.
 
Totalt kom det fyra skott varav två på mycket nära håll. Tänkte ut alla möjliga scenarior där jag blev skjuten och dom gömmer min kropp för att inte åka dit, eller att Charmeur blir skjuten och jag blir så förbannad och dom skjuter mig också, för att inte åka dit. Tja det var läskiga nittio minuter i sadeln innan vi kunde pusta ut i stallets trygga vrå! Usch vad jag tycker det är läskigt med just älgjakt, det är ju faktiskt hästar som blir dödade av skjutgalna gamla gubbar som för länge sen borde ha lämnat in körkortet och skaffat färdtjänst.
 
Imorgon blir det hoppträning för min del. Ser fram mot det! Är inte så nervös heller faktiskt. Kanske dags för mig att knoppa in då så jag orkar med morgondagen haha!
 
/T
 
 

RSS 2.0