banskiss

En bana med fem hinder som går att variera massa massa. Stega 21m mellan dom tre på långsidan och 17m mellan mitten hindret och de två sneda på medellinjen. Fattar va?! Det går ju inte att ha några jättehöjder  på dessa hinder men bra träning för både avstånd och följsamhet. Den vill jag att TK och Charmeur hoppar nån dag. På trippellinjen kan vi också fortsätta på höghöjdsträningen :)
 
Hinderovning-2
Nyår imorgon och även om jag nu tycker att hästar som man vet födelsedag på fyller år på den dagen så får jag väl säga Grattis på födelsedagen Charmeur. Han får ha två födelsedagar, nyår och 14 juli!
 
/T

julafton och resten av veckan

Min julaftonsritt blev som planerad, nästan. Tomteluvan gick inte att få på hjälmen och byxarna hade jag glömt att grenen slutar i knävecket vilket inte är nån höjdare när man ska upp på en hästrygg. Alltså blev min enda tomteutstyrsel jackan från tomtedressen. Bättring till nästa år. Då tror jag också att Charmeur ska få bjällror och tomteluva han med. Eller renhorn?
Fick sällskap ut av Jackie så vi skrittade runt på kvarteren här ikring. De bilar vi mötte verkade tycka det var trevligt att se tomtefar ute på hästryggen. Förhoppningsvis var det även nåt barn i nåt fönster som blev glad. Det var tanken iaf. Det var en pigg ponny förövrigt, spring i benen som vanligt haha. Dock på ett uruselt humör, sur och vrång. Verkade som killen vaknat på fel sida i spånet den dagen. Idag var humöret mycket bättre så hopp finns det.
 
Therese kommer att ha prinsen imorgon och torsdag, fredag. Sen till helgen hoppas jag på en härlig uteritt i skogen med massa galopp!! Och ett dressyrpass där han ska få kämpa hårt och länge. Vi ska vara svettiga båda två efteråt. Det kanske blir på söndag då jag har utsläpp och lunch, det blir ju en halvdag i stallet ändå.
 
 
/T

hästar är frukter som inte finns??

Banan i Pyjamas
 
/T

hällan 121212

Snön vräker ner och jag tycker det är rätt så mysigt! Idag blev det rundbalshämtning tillsammans med Therese. Tog med 12 knippor också för att bygga upp ett litet lager inför våren (som känns rätt avlägsen just nu). Efter att ha lastat allt hö gjorde vi en mellanlandning på Hällans häst och fritid som körde en extra julutförsäljning. 60% rabatt på allt och visst fanns det kvar några små godingar. Fyndade ett pannband, grimma, vinterskor till Charmeur och en flugluva till sommaren. Jo och så fick jag med en transportkrubba för 40 spänn. Gode nöjd!
 
Sista hoppträningen innan juluppehållet var i onsdags och prinsen hoppade så underbart bra. En fröjd att se. Vi lurar på om det kan vara sadeln som gör det, det sa liksom bara poff så tog han runda fina språng och var lätt att ta tillbaka efter hindret. I såna fall bådar det gott inför tävlingssäsongen!! Tagg tagg!
 
 
den sista oxern ligger på 1.05, även gularöda räcket tror jag. Inte nån jättehöjd men spana in tekniken och kurvan. Jag älskar verkligen denna häst, han går från klarhet till klarhet
 
 
 
dagen till ära, avslutning och allt, så fick det bli HVpolo schabraket Sussex. Massor snyggare i verkligeheten, det glittrar så fint i vitt.
 

Det var en liten kort uppdatering om hästlivet. Hade gott så hörs vi förhoppningsvis innan jul haha!
/T
 
 

horsemeup

Kul!! Fick mail från HoresmeUp där jag fick veta att de satt in poäng på mitt pluskonto. Det betyder att jag har pengar att handla för där. Undrar just om det blir till mig eller till hästen dom slantarna går..
 
 
Tack för det!!
 
/T

nästa säsong

Ett tag sen sist, haft så sjukt mycket på jobb, med facket och hemma. Så är det fortfarande men jag tar mig lite tid nu medan maten lagar sig själv i ugnen.
Två veckor i rad har onsdagsträningen blivit inställd så förra veckan for vi iväg på dagen och nu i onsdags så fick det bli markarbete hemma på plan. Snön har äntligen kommit så det går ju faktiskt att rida på ridplan utan att vricka sönder hästen! I början av veckan var det svinkallt, under 20 minus. Då spelar det som ingen roll hur mycket kläder jag har på mig, kroppen fryser ändå. Iaf om man bara skrittar. Skritt är dock enda gångarten som funkar för mig i dem temperaturerna för så fort det blir lite fart så tåras ögonen istället. Nåå vilka problem ändå :)
 
 
Nya sadeln är jag grymt nöjd med! Sååå himla skön att rida i. Nice för rumpan! Inbillar mig att även Charmeur gillar den. Hoppas det.
Tävlingssäsongen verkar börja tidigt nästa år. Än så länge går det inte anmäla till nån tävling i TDB eftersom nästan alla är inlämnade försent och inte blivit behandlade. Går dom inte genom blir det då istället knappt en enda tävling. Stjärnmärkte alla inom rimligt avstånd och jag tror att det blev 17 stycken. Kul med tävling. Hoppas verkligen att det blir en bra säsong. Märk väl att jag inte har några krav på resultat, det är ju bara roligt att hästen har kul. Målet är att starta 110 detta år. Therese och Charmeur blir ju mer och mer samspelta för varje träningspass så det känns helt enkelt bara skitkul!
 
Detta var lite kort om hur det går. Snart är det jul och ett nytt år. Tiden går så fort.
 
/T

RSS 2.0